Una Trobada de Campaners ben especial 

27/04/2023

El proper diumenge, Os de Balaguer celebrarà la 35ª edició de la Trobada de Campaners, una festa que enguany agafa un caire ben especial ja que serà la primera que es celebrarà amb el toc de campana manual declarat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. En el marc de la celebració, també es tornarà a fondre i presentar una nova campana construida tal i com es realitzava a l’edat mitjana 

Os de Balaguer es prepara per celebrar una Trobada de Campaners ben especial. I es que serà la primera que es celebrarà després que es catalogués el toc de campana manual com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO. Així, aquest municipi campaner, celebrarà enguany la 35ª edició d’aquesta festa, que va néixer amb l’objectiu de retre homenatge a tots els campaners i servir, també, per reivindicar l’ofici. 

 

La jornada servirà, també, per fondre i presentar una nova campana, de 80 quilos, mitjançant el sistema tradicional de cera perduda fosa amb un forn de fang i palla, tal i com es realitzava a l’edat mitjana. 

 

La Trobada es complementarà amb una nova edició de la Fira d’Artesania i alimentació de proximitat. 

Ariadna Sanchez Ber