Penelles viu un massiu Gargar

10/05/2023

Milers de persones omplen aquest municipi de la Noguera per disfrutar de la vuitena edició del festival d'art urbà

Com era d’esperar, Penelles va tancar ahir a la nit la vuitena edició del festival Gargar amb “èxit rotund”. Els carrers i les places d’aquest poble de la Noguera es van omplir durant tota la jornada d’ahir, especialment al migdia, i el vespre de dissabte. L’alcalde, Eloi Bergós, no va voler aventurar-se a quantificar el nombre de visitants al festival encara que va revelar que “hem superat totes les previsions”.

Així, dissabte a la nit ja van esgotar tots els vasos reciclables (4.500) i la totalitat de la previsió de begudes que havien fet per a tot el cap de setmana. Quant a la localització dels murals, Bergós va explicar que “aquest any la meitat de les noves creacions s’han pintat en parets que han estat reciclades ja que el Gargar és un festival d’art efímer i aquest també té la seua temporalitat”. En aquest sentit, l’alcalde de Penelles va dir que “tenim un arxiu fotogràfic de tots els murals i amb el pas del temps anem restaurant les parets”.

Val a recordar que el festival, impulsat per Binomic.cat, va assolir aquest any 358 inscripcions, la xifra més alta del certamen, dels quals l’organització va seleccionar setze: set de procedents de Catalunya, tres de la resta de l’Estat i sis d’internacionals.

L’alcalde va revelar que van superar totes les previsions i dissabte es van quedar sense existències

En la jornada d’ahir diumenge el festival Gargar es va completar amb la Festa del Roser. Entre les propostes, cal destacar la trobada de tractors antics amb una desfilada pel centre de Penelles amb més de 80 autèntiques peces de museu així com els cercaviles amenitzat amb els gegants de Penelles i els grallers de Verdú.Durant tot el cap de setmana, els nombrosos visitants també van poder disfrutar d’un mercat d’artistes i artesans i de nombrosos tallers dirigits especialment als més petits.

Alumnes de l’Escola Ondara de Tàrrega participen en la mostra

Els alumnes del nou cicle formatiu de Revestiments Murals que imparteix l’Escola Ondara de Tàrrega han gaudit d’una experiència “única”. El director en funcions del centre, Xavier Brufau, va assenyalar que “després de firmar un conveni amb el festival, els alumnes del cicle han estat convivint amb els artistes durant la setmana i han pogut conèixer de primera mà diferents tècniques i formes de pintar un mural: mapant, amb graelles, amb símbols...”. Brufau va reconèixer que “ha estat dur ja que han estat moltes hores, molta calor, dormir poc, alguns pintaven a la nit.. però l’experiència és impagable”. Xavier Brufau va agrair en nom de l’Escola Ondara la bona predisposició del Gargar.

SEGRE.COM