Només un de cada deu habitatges podrà allotjar turistes al poble d'Àger

27/02/2023

Només el 10 per cent dels habitatges del poble d’Àger podran ser pisos turístics (HUT). El ple va aprovar ahir l’ordenança que els regula i que no fixa límits als nuclis agregats. Aquest municipi va ser el primer de Lleida a impulsar una normativa per als HUT, encara que va tornar a començar els tràmits al no comptar amb un estudi que analitzés la situació de l’habitatge.

L’alcaldessa, Mireia Burgués, va explicar que ara el 7 per cent dels pisos són HUT (segons la Generalitat n’hi ha uns trenta) i quan arribin al 10 per cent, les noves llicències quedaran en llista d’espera. El límit només es podrà superar si s’habiliten en masies o cases en mal estat que es rehabilitin. Per demanar la llicència, exigiran que els propietaris portin dos anys empadronats i cada persona només podrà tenir dos permisos.

Àger s’afegeix a altres poblacions que ja regulen els HUT com Vielha. En un altre ordre, el ple va aprovar un conveni amb l’Associació de Col·laboradors de Protecció Civil per seguir garantint les comunicacions radiofòniques d’emergència.

SEGRE.COM