Mor el dibuixant Antoni Borrell

09/04/2024

L'artista barceloní residia a Baldomar, a la casa de la seva familia materna

El nom del dibuixant, il·lustrador i guionista barceloní d'arrels lleidatanes Antoni Borrell Pujol figura a peu de pàgina o a la portada de centenars de còmics, tebeos, historietes i personatges d'aventures il·lustrades publicades a Espanya i també a l'estranger des de mitjans dels anys 50 del segle passat. Borrell Pujol, establert a Baldomar, casa pairal de la seva família materna, va morir el dimarts de la setmana passada amb 97 anys, al no poder recuperar-se d'un cop al cap arran d'una caiguda.

El seu fill va descriure com un gran somiador que, després de disminuir el treball d'historietista i de còmic a Espanya a la dècada dels 90, també es va dedicar a pintar i esculpir. De fet, les esglésies de Baldomar, Torregrossa i les Pallargues llueixen pintures murals seves i la Pobla de Segur, d'on procedia la seva família paterna, compta amb una escultura seva dedicada al general Moragues, estrenada el 1998.

A més, va dir que continuaria amb l'activitat benèfica i donant suport a l'activitat del museu arqueològic de la Noguera, perquè continuïn amb la recerca de restes arqueològiques per la zona.

Més informació -> Clica aquí
Infolleida