Les mines de carbó de Corçà, una alternativa al Congost de Mont-rebei 

24/04/2023

La situació de sequera ha deixat al descobert les antigues mines de carbó de Corçà, un patrimoni que, ara, el municipi vol donar a conèixer, si més no, durant el temps de sequera. Així, el municipi s’ha hagut d’adaptar i buscar alternatives turístiques davant la manca d’aigua 

Donen les últimes indicacions abans d’endinsar-se al camí que els portarà fins a les històriques mines de carbó de Corçà, un patrimoni que la sequera ha deixat al descobert. Ara, el municipi vol aprofitar i convertir-ho en un atractiu turístic més, si més no durant el temps de sequera. 

 

Entre els anys 40 i 60 a la mina hi treballava gent vinguda d’arreu d’Espanya, però ja fa dècades que es va clausurar, en gran part per la construcció del pantà de Canelles. Ara, el que en quedar són només restes de les antigues galeries i raïls per on passaven les vagonetes que transportaven el carbó. 

 

Així, un municipi turístic com Àger, en el que l’aigua del pantà i del Congost atrauen molt públic, s’ha hagut de reinventar i treure la part positiva d’aquesta greu situació de sequera, com és donar a conèixer aquest patrimoni. 

Ariadna Sanchez Ber