La Biblioteca Margarida de Montferrat celebra una nova edició de Biblioteques amb DO

07/02/2024

Per novè any consecutiu, la Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer s'adhereix al Projecte Biblioteques amb D.O., una iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat

L’any 2024 se celebra la dotzena edició de Biblioteques amb D.O., el projecte que porta la cultura vitivinícola a les biblioteques públiques de Catalunya, un tret distintiu i autòcton del territori amb el qual es vol subratllar l’arrelament de cada servei bibliotecari amb l’entorn al qual s’adreça. En el seu afany de recórrer la diversitat de les facetes de la cultura del vi, l'edició del 2024 té per tema el còmic i el món del vi.

Aquest projecte reforça els recursos informatius sobre la cultura vitivinícola que ofereixen les biblioteques i els dinamitza a través d’un programa d’activitats culturals variades i per a tots els públics: rutes literàries entres vinyes, recitals de poesia, concursos de fotografia, hores del conte, entre d'altres i sempre amb el món del vi per tema. El projecte es desenvolupa en forma d'itinerari de gener a novembre, de manera que cada mes està dedicat a una DO i a un grup de biblioteques que la representen.

La DO Costers del Segre és protagonista durant el mes de febrer i per aquest motiu s’han organitzat diverses activitats. La primera, l’espectacle ‘Rondalles catalanes’, anirà a càrrec de l’actriu i narradora Jordina Biosca, i se celebrarà avui dimecres dia 7 de febrer a partir de dos quarts de vuit del vespre. La següent proposta es farà el dimecres dia 14 de febrer a partir de dos quarts de vuit del vespre, i es titula ‘La vida bohèmia. Històries gràfiques narrades’, presentades en una pantalla i acompanyades de la veu i interpretació de Roser Guasch.

Totes les activitats aniran acompanyades del tast de diferents vins de la D.O. Costers del Segre.

Infolleida