Josep Vallverdú s’estrena, aquest Sant Jordi, en el gènere de la novel·la negra amb "El Captaire"

18/04/2024

L’Any Vallverdú continua i ho fa amb una novetat de darrera hora. Es tracta de la publicació, amb Edicions Salòria, de la primera novel·la negra per a adults de Vallverdú titulada El captaire i que sortirà a la venda la setmana abans de Sant Jordi

 

Amb la publicació de la novel·la El Captaire, Josep Vallverdú fa una doble estrena: d’una banda, estrena gènere, ja que aquesta és la seva primera novel·la negra per a un públic adult; i de l’altra, estrena editorial, amb la incorporació al catàleg d’autors d’Edicions Salòria. La il·lustració de la portada del llibre és obra de Lali Miró, guanyadora de la quarta edició del Premi d’Àlbum Il·lustrat Vila de Térmens.

L’autor, de qui l’any passat es va celebrar el centenari amb els actes de l’Any Vallverdú, va començar a escriure el llibre l’any 2018, i després de deixar-lo durant una temporada, el va reprendre l’any passat, per després lliurar-lo a l’editorial. Es pot afirmar, doncs, que la novel·la entra de ple i dóna continuïtat a l’Any Vallverdú, ampliant la llarga i prolífica trajectòria d’aquest autor.

 

La història d’un captaire

A l’inici de la novel·la, la policia comunica a l’Àlex Prat que han matat en Peri, un vell amic de joventut amb qui s’havia retrobat recentment.

Arran de la investigació per esclarir els fets, el lector s’endinsa en la vida d’en Peri i les circumstàncies que el van dur a ser captaire, a través dels punts de vista de diferents personatges, i mitjançant records, converses, conjectures i reflexions.

A partir d’aquests diferents angles es va formant un tot, i cada traç, cada esbós, contribueix a configurar el dibuix complet de la vida d’aquest captaire, en una història en la qual l’autor ens convida a explorar totes les complexitats de l’ésser humà.

Infolleida