Finalitza el curs de “Pack formatiu de monitor/a a l’entorn educatiu’

18/04/2024

El curs de “Pack formatiu de monitor/a a l’entorn educatiudel Dispositiu d’Inserció Sociolaboral ‘SOM BARRI’ del projecte Treball als Barris 2023, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació, de Catalunya, ha finalitzat el dimarts 16 d’abril de 2024, amb resultats molt satisfactoris.

La formació ha estat impartida en modalitat teòric-pràctica per l’empresa Fabra Formació a les instal·lacions del CEI Balaguer i ha estat dirigida  a deu persones residents al centre històric de Balaguer, les quals estaven en situació de recerca activa de feina. Aquesta formació, amb un total de 60 h,  ha constat tres mòduls formatius, distribuïts en blocs temàtics: Vetllador/a escolar. Infants amb necessitats especials (NEE) amb una durada de 30 h; Monitor/a de menjador escolar, amb una durada de 15 h; i Gestió de conflictes i convivència educativa, amb una durada de 15 h.  

L’acte de lliurament de diplomes a les persones participants de la formació es va celebrar a la sala polivalent del CEI Balaguer, amb l’assistència de l’equip tècnic del Projecte, el paer de l’Àrea d’Ocupació, Borja Vega, i la representant de l’empresa formadora Fabra Formació.

Les valoracions per part de les participants han estat molt positives, i des de l’Àrea d’Ocupació de la Paeria hi ha la voluntat de seguir treballant amb projectes com aquest, que contribueixen a la formació i la millora de la ocupabilitat de la ciutadania de Balaguer. Formacions com aquesta, poden ajudar a la inserció laboral de les participants en l’àmbit socioeducatiu.

A partir del 22 d’abril l’alumnat tindrà l’oportunitat de realitzar pràctiques de perfeccionament no laborals en empreses del territori, mitjançant les quals podran mostrar els aprenentatges adquirits i ampliar els coneixements de les diferents ocupacions vinculades a la formació. La Paeria de Balaguer ha signat convenis de pràctiques amb l’Escola PIA, l’Escola Vedruna, l’empresa LLEURE QUÀLIA i l’Associació ESTEL.

Per a més informació d’aquest projecte i les accions formatives vinculades podeu trucar al telèfon 682048482, o bé escriure a l’adreça [email protected]

El projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: Programa de Treball als Barris 2023, la Generalitat de Catalunya i el ‘Ministerio de Trabajo y de Economía social’.                    

 

Infolleida