Ferrocarrils finalitza les obres d'un nou pas elevat sobre la línia Lleida - La Pobla a Térmens

18/10/2023

L’actuació ha permès la supressió del pas a nivell número 12 que fins ara concentrava el major volum de trànsit de tota la línia amb més de 6.000 vehicles diaris

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha finalitzat aquesta setmana les obres d’un nou pas elevat sobre la línia Lleida – La Pobla de Segur, una actuació que ha permès eliminar el pas a nivell número 12 a Térmens. Els treballs, amb un pressupost d’1,6 milions d’euros, han tingut una durada de 14 mesos.

La supressió del pas a nivell 12 ha consistit en la construcció d’un pas elevat de 25 metres de longitud i 14 metres d’amplada, amb dos carrils de 3,5 metres d’amplada per sentit més vorals i voreres, i en l’execució d’una rotonda de 52 metres de diàmetre exterior que permetrà els girs a l’esquerra tant d’incorporació com de sortida de la carretera C-13, el principal vial d’accés al municipi.

Els treballs també han inclòs la urbanització de les voreres d’ambdós costats de la C-13 a l’àmbit comprès entre el pas a nivell 12 i el pas a nivell 13, on conflueix la carretera de Bellvís, i l’adequació d’una zona d’estada a la confluència entre la C-13 i el pas a nivell 12.

Aquest projecte compta amb una segona fase que finalitzarà el mes de desembre i consisteix en la construcció del nou vial de la Sucrera, un vial alternatiu a la C-13 que seguirà l’antic camí de la sucrera. Els treballs, que s’estan duent a terme actualment, implicaran la construcció d’un nou pas inferior de majors dimensions sota la línia del ferrocarril i d’un pont sobre el Canal de Balaguer. El pressupost per a aquesta segona fase és d’1,9 milions d’euros.

El conjunt d’actuacions per a la supressió del pas a nivell 12, que fins ara concentrava el major volum de trànsit de tota la línia, amb una circulació diària de 6.650 vehicles, permetrà millorar la permeabilitat de la línia al seu pas pel municipi i, alhora rebaixar el volum de trànsit pesant que circula pels altres passos a nivell que hi ha a Térmens.

Ferrocarrils segueix una política per a la progressiva eliminació dels passos a nivell de la xarxa mitjançant els processos de negociació oportuns amb els municipis afectats i els titulars dels passos. L’objectiu de la companyia és eliminar el risc que suposen tant per a l’explotació ferroviària com viària i millorar així la seguretat de les persones usuàries.

Infolleida