Èxit d'assistència a la 8ª edició de l'Encontats

25/09/2023

Aquest diumenge dia 24 de setembre, la programació de l’Encontats ha començat amb l’espectacle inaugural ‘En Joan sense por i la casa encantada’, de La Roda Produccions. Seguidament, la paera en cap de la ciutat, Lorena González ha donat la benvinguda als assistents, i després s’ha fet l’intercanvi de la vara del padrí de l’Encontats entre Josep Vallverdú, com a padrí d’honor, i Ramon Besora, com el d’aquesta edició. 

A banda de la presència de parades d’editorials, llibreries especialitzades en la publicació de literatura infantil, il·lustradors i artesans, durant tot el dia s’han succeït activitats, tallers i espectacles per als més petits, com ‘Rag & Bone’ de Xip Xap; la producció ‘Secrets’ de la companyia Tombs Creatius; la instal·lació ‘Giravolta titelles’ de Galiot Teatre; o el concert de cloenda ‘Peti qui peti’ d’Ambauka. També han assistit 26 biblioteques d’arreu del territori.

La setmana de l’Encontats va començar el passat dimecres 20 de setembre amb la jornada professional per a bibliotecàries, en la que Mon Mas va dirigir la sessió titulada “Qui parla i qui mira? El com i l’estona de l’àlbum il·lustrat”.  

L’endemà dijous dia 21, va tenir lloc al Teatre Municipal la representació de l’obra “El conillet que volia pa de pessic” de Cacauet Teatre, basada en el llibre de Ramon Besora i adreçada a l’alumnat d’entre 3 i 6 anys. El divendres dia 22 al matí es va realitzar el mural col·lectiu de Zoo Il·lustrat, amb l’alumnat de 3tr i 4rt d’Educació Primària, així com un taller al Casal Lapallavacara.

La programació de dissabte va seguir amb la inauguració del Balcó Il·lustrat dedicat a Frederic Letamendi i elaborat per l’artista Núria Riba; la ruta teatralitzada de les Fades de Mormur, amb la interpretació de Sílvia Palazón i l’alumnat de l’Espai de dansa moviment i creació La Xemeneia; i la inauguració de l’exposició ‘Vallverdú, el mot dibuixat’, dedicada a la vessant il·lustrativa de l’escriptor. A continuació, la Companyia Cassigalls va oferir l’espectacle ‘Bestiolari inèdit. Contrapunt poètic’, un recorregut per l’obra poètica de Vallverdú.


Infolleida