Es reprenen les excavacions al jaciment de Santa Coloma d’Àger 

21/09/2023

Per cinquè any, un equip d'arqueòlegs de la Universitat Autònoma de Barcelona ha donat el tret de sortida a una nova campanya d’excavacions al jaciment arqueològic de Santa Coloma d’Àger. L’equip vol seguir treballant per localitzar i identificar el complex sagrat d’aquest espai, després que, en altres campanyes, ja sortissin a la llum un conjunt de tombes 

Seguir localitzant i identificant el complex sagrat al voltant de la basílica de Santa Coloma d’Àger, aquest és l’objectiu que s’han marcat per la nova campanya d’excavacions en aquest jaciment arqueològic de la Noguera. Així, no només es prosseguirà amb l’excavació de l’àrea arqueològica treballada en les darreres campanyes, sinó que s’obrirà la secció per tal de delimitar el conjunt edificat. 

 

Fins ara, l’equip que treballa al jaciment ha excavat un conjunt de tombes, algunes d’elles amb sarcòfags de pedra i taüts. 

 

L’excavació forma part del Campus d’Arqueologia de la Vall d’Àger de la Universitat Autònoma de Barcelona, fet que facilita la participació d’estudiants de grau i màster en arqueologia.  

Ariadna Sanchez Ber