Es presenta a Barcelona la 8ª edició del Festival GarGar

12/04/2023

Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa, al Palau Robert de Barcelona, la 8ª edició del Gargar Festival de Murals i Art Rural de Penelles.

En la seva presentació, la directora general de Difusió, Eva Pomares, ha volgut destacar “la voluntat de Palau Robert de reflectir les diferents realitats que enriqueixen cada racó del nostre país. Amb aquesta nova línia de treball, que seguirem aprofundint a través d’actes i exposicions, pretenem impulsar el diàleg entre la capital i la resta dels territoris”.

Per la seva banda, l’alcalde Eloi Bergós ha agraït poder parlar a Barcelona de la problemàtica del món rural i del despoblament, i també de les iniciatives que s’emprenen per a posar-hi solució. Segons ha explicat, “el Gargar va ser un revulsiu en néixer, i des d’aleshores no ha parat de créixer”.

Els organitzadors han explicat les novetats del Festival d’enguany, que incorpora tallers, visites guiades, concerts, espectacles i un reguitzell de propostes aptes per a tota la família. A banda, a Penelles s’hi podrà veure un mural dedicat a Josep Vallverdú, visitar el mercat d’artesania, anar al cinema i passejar per la Fira del Roser, entre d’altres activitats.

En paraules de Binomic, “El GARGAR Festival de Murals i Art Rural neix l’any 2016 amb la voluntat de difondre la cultura artística al món rural, combatre el deteriorament urbà, estimular el turisme i dinamitzar la vida social i cultural de Penelles, implicant habitants, empreses i entitats locals i del territori. Any rere any, més i més persones de Penelles i del territori s’han anat involucrant amb en aquesta gran festa de la cultura que, a dia d’avui, es pot considerar “un projecte del poble”.

Fins a 358 inscripcions s’han rebut a la convocatòria oberta per participar en aquesta vuitena edició del Gargar, que el primer cap de setmana de maig rebrà els setze artistes seleccionats, d’aquí i d’arreu, amb noves propostes per als murs de Penelles.

 

Infolleida