Endesa finalitza la reparació de la central hidràulica de Canelles

24/05/2023

Endesa ha finalitzat els treballs de reparació de la central hidràulica de Canelles, a la Noguera, que permetrà garantir el subministrament d'aigua. La rehabilitació i el sanejament de les parets de roca i la recuperació del desguàs de fons hantingut un pressupost de gairebé 7 MEUR. Les tasques han durant quatre anys i mig, i han requerit, entre d'altres, l'ús d'escaladors

El 28 de novembre de 2018 una important esllavissada va malmetre de manera considerable la central hidràulica de Canelles, ubicada a cavall entre els termes municipals d'Os de Balaguer, a la Noguera, i d'Estopanyà, a la Ribagorça, a la franja de Ponent. Ara, quatre anys i mig després, Endesa, a través de la seva divisió d'energies renovables Enel Green Power, ha finalitzat amb èxit els treballs de reparació de la infraestructura hidroelèctrica.


Dins de l'actual context de sequera, la finalització de les obres és especialment rellevant, ja que coincideix amb la necessitat d'obrir el desguàs de fons per a subministrar cabdals aigües avall per a reg agrícola i l'abastament d'aigua potable a la ciutat de Lleida.


Les obres han tingut un pressupost de 7 milions d'euros.
Marc Piqué. LleidaTV