El Parc Astronòmic del Montsec, un referent turístic i astronòmic 

15/05/2023

El Parc Astronòmic del Montsec va donar el tret de sortida el mes passat a la nova temporada amb l’estrena de la renovació del planetari l’Ull del Montsec. Un mes després, i amb les primeres xifres, asseguren que ha estat la millor arrencada, en quant a nombre de visitants, de la història del Parc 

Així comença la visita al renovat planetari l’Ull del Montsec del Parc Astronòmic del Montsec, un sistema de projecció que presenta als visitants una imatge amb més resolució i un so més immersiu, en una sala que ha ampliat el seu aforament i que ofereix sessions amb un sistema 3D interactiu.

 

De fet, fa poc més d’un mes que el Parc va iniciar la seva 15ª temporada, i espera seguir mantenint-se com un referent turístic, superant els 30.000 visitants. 

 

La bona ubicació del Parc, fa que sigui, també, un dels millors llocs on observar el firmament, tant de dia com de nit, gràcies a tres edificis amb cúpules astronòmiques que contenen dos telescopis per a l’observació del cel nocturn, dos per a l’observació del Sol i un conjunt de telescopis portàtils. 

Ariadna Sanchez Ber