El Departament de Territori inicia l’estudi d’obres de millora a l’accés del camí del Montsec d’Àger

17/03/2023

La xarxa de carreteres del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, ha iniciat l’estudi de millora d’accés al camí del Montsec al seu encreuament amb la carretera de la C-12, un dels més transitats del municipi d’Àger.

 

Aquestes obres han sigut llargament reivindicades per consistori, les i els habitants de la vall d’Àger per millorar la seguretat d’aquest punt. El radi de gir dels vehicles més pesants que es volen incorporar a la C-12 en aquest punt, envaeixen el carril contrari. A més  a més, aquest encreuament es troba en una corba, fet que causa molt mala visibilitat. El camí és freqüentat per aproximadament 4.000 persones durant l’any. Entre elles si troben senderistes, voladors,  visitants del Parc Astronòmic del Montsec i també grangers.

 

“El Montsec constitueix un dels atractius turístics més importants de la vall d’Àger, de manera que suposa primordial poder-hi assegurar una bona seguretat i accés”, ha explicat, Mireia Burgués, alcaldessa d’Àger.

 

 

Altres millores

 

Actualment, s’estan gestionant altres actuacions de millora del territori d’Àger. El Govern ha impulsat la millora del camí que dona accés als nuclis d’Agulló i Corçà i que enllaça amb la C-12. Aquesta actuació, permetrà millorar la mobilitat en aquest entorn i el condicionament del camí, que té una longitud de 7 quilòmetres. Els treballs tenen un pressupost de 275.000 euros, estan cofinançats pel Departament de Territori i Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i s’executaran durant aquesta primavera.

 

D’altra banda, l’empresa pública, Forestal Catalana de la Generalitat de Catalunya, juntament amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), han iniciat les actuacions incloses en el pla de millora i conservació de lleres no urbanes del 2021 a Àger. Les zones en les quals s’intervé són el Barranc de Salt, el Barranc de les Fontetes, el Barranc de Pedró, el Barranc de Rovinal, el Riu Fred de Pui i el Barranc de la Glorieta.

 

Infolleida