El bus del MNACTEC arriba a Balaguer

01/03/2024

El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya ha posat en marxa un nou projecte museístic de caràcter itinerant, anomenat MNACTEC Bus

Aquest és un espai interactiu i tecnològic que convida al públic a viatjar al passat, al present i al futur de la nostra societat, per a endinsar-se d'una forma totalment innovadora en temes com els avanços tecnològics, la transició energètica, la cultura, el transport o el patrimoni industrial.

L’objectiu del projecte és impulsar una nova forma de difondre el coneixement científic i tecnològic a les noves generacions amb formats innovadors, experiències participatives, amb perspectiva de sostenibilitat mediambiental, i amb un marcat caràcter social. Així, es pretén apropar el MNACTEC a tot el territori català. La proposta s’adreça al públic general, és gratuïta i ofereix visites guiades per a grups concertats d'uns cinquanta minuts de durada, però també s'hi pot accedir en visita lliure. Per als més petits hi ha la proposta ‘Les baldufes òptiques’.

En aquesta exposició itinerant els visitants trobaran una proposta entorn als canvis en el paisatge, dels pobles i les ciutats a nivell econòmic, cultural i social; també entorn als canvis sobre el patrimoni cultural i industrial de Catalunya; sobre el canvi d'usos i costums: la manera de viure, treballar i comunicar-nos al llarg dels anys; sobre l’habitatge i el treball; sobre els canvis en les activitats humanes; sobre la recerca i la cultura científica; i sobre la transició ecològica i els reptes de futur en matèria de sostenibilitat ecològica.

L'exposició itinerant MNACTEC BUS estarà a Balaguer durant els dies 1, 2 i 3 de març de 2024, a la plaça del Morter. El divendres dia 1 hi serà de 9 a 13 h i de 15 a 19 h, i el cap de setmana de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.  

 

Infolleida