Balaguer s'adhereix a la Catalunya Film Commission

06/02/2024

La ciutat de Balaguer s’ha adherit a la Catalunya Film Commission, la qual depèn de l’Institut Català de les Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya.

La Catalunya Film Commission és un servei públic de la Generalitat de Catalunya, que està a la disposició del sector audiovisual, amb la voluntat de promoure i facilitar els rodatges a tot Catalunya i d’estimular i consolidar la indústria cinematogràfica i audiovisual catalana i els serveis que se’n deriven a tot el territori. En aquest sentit, des de la CFC es construeix una xarxa d’oficines d’atenció als rodatges arreu del territori català, que es posen al servei de les produccions audiovisuals per facilitar els rodatges als seus espais. Tanmateix, des de la CFC també es vetlla perquè l’activitat cinematogràfica convisqui amb l’activitat ciutadana diària dels barris i les ciutats catalanes.

Actualment compta amb més de 233 membres.

En el cas de Balaguer s’han ofert diversos espais públics i patrimonials de la ciutat, com la plaça del Mercadal, els carrers i places del centre històric, el Xalet Montiu, la muralla i portals, el Castell Formós, el claustre de Sant Domènec i Les Franqueses. Igualment, s’aniran incorporant altres espais de la ciutat, els quals poden ser de diverses tipologies com espais industrials, edificis en desús, espais agrícoles o altres. Les localitzacions que s’ofereixen des de la ciutat es poden consultar al catàleg de la Catalunya Film Commission.    

Les tasques que du a terme la CFC son donar assistència als productors interessats en rodar a Catalunya; facilitar informació a les productores sobre com rodar en qualsevol punt de la geografia catalana i oferir assessorament en matèria de localitzacions i serveis per a la producció; mitjançar entre les produccions i els diferents ens de gestió i titulars d’espais supramunicipals; ajudar els productors internacionals en la cerca de coproductors locals; donar suport en la gestió i centralització del coneixement sobre l’activitat cinematogràfica; informar sobre les possibilitats de finançament i beneficis fiscals; construir i coordinar una xarxa territorial de film offices a Catalunya; assessorar els municipis en la tramitació i gestió de permisos i taxes; promoure el treball en xarxa entre els municipis; treballar per la homogeneïtzació de la gestió de rodatges al territori; i promoure la indústria audiovisual i el territori com a espai de rodatge.

Infolleida