Balaguer, escenari d'una nova edició del Festival VOC

20/02/2024

Aquest dimarts dia 20 de febrer, la sala d’actes de la Paeria de Balaguer acollirà una nova edició del Festival VOC a partir de dos quarts de vuit, impulsat des d’Òmnium Cultural. El VOC selecciona curtmetratges de ficció i documental, i la tria vol ser una representació de la qualitat, diversitat i risc en les creacions d’arreu dels Països Catalans. Un dels objectius de les propostes seleccionades és fer d’altaveu especialment del talent emergent.

En aquesta primera sessió a Balaguer es podran veure els curtmetratges ‘Les més grans’, un documental de 2023 realitzat per Dubi Cano, Marta Codesido, Núria Ubach, Ulrika Andersson, en el que es retrata la vellesa i el pas del temps. D’una forma àcida i irònica, el film qüestiona la productivitat i l’obsolet de la vida.

La següent proposta és ‘Els amants’ de 2023, realitzat per Joan Vives. Aquest curt trasllada l’espectador a un poble valencià on apareixen éssers sobrenaturals, escenes de fals documental i un veïnat unit en les tradicions i en l’escarn públic, amb una història d’amor com a teló de fons.

Un altre dels curtmetratges que participen en aquesta primera sessió és ‘L’Avenir’, un film de ficció realitzat per Santiago Ráfales l’any 2022, en el que a través del personatge del Biel, un nen de deu anys, es tracten temes com l’amistat, la fi de la infantesa i la nostàlgia. També es projectarà el film de ficció ‘Provocadora’, de 2023 i realitzat per Èlia Lorente. Aquest film és una obra sensorial i immersiva, que es viu com un estiu: ràpid, exultant i crucial. Igualment es podrà veure el documental ‘Anhel de llum’ de 2023, i realitzat per Alba Cros. El film gira entorn al propi transcurs de la vida, amb una estètica preciosista i amb una voluntat poètica. Finalment, es projectarà ‘Tots els meus colors’ un curt de ficció realitzat l’any 2023 per Anna Solanas i Marc Riba. En aquest curt, realitzat amb la tècnica d’animació stop-motion, es presenta un viatge fantàstic a través dels colors i les emocions.

Les entrades al Festival VOC són gratuïtes.

 

Infolleida