Arriba una nova edició del torneig ‘L’esport ens uneix’

07/05/2024

El Torneig ‘L’esport ens uneix’ se celebra per quarta vegada a Balaguer el proper 13 de maig, i té com a objectiu principal compartir una jornada d’esport i salut. L’esport és una eina d’inclusió per a les persones que tenen un diagnòstic en salut mental, per aquest motiu es vol potenciar l’activitat física i esportiva amb aquest torneig, en un entorn que fomenta les interaccions socials i la salut. Així, a través de la pràctica de l’activitat física i l’esport s’estimulen les capacitats cognitives, es redueix l’angoixa, i s’augmenta l’autoestima i la sociabilitat.

El torneig està obert a tota la ciutadania, i poden participar totes aquelles persones que vulguin gaudir de l’esport, tinguin o no un diagnòstic en salut mental. De fet, ja hi ha inscrites dues-centes persones i vint-i-cinc equips, els quals participaran amb els esports de futbol, bàsquet, tennis taula, ioga i zumba.

Els principals objectius del torneig ‘L’Esport ens uneix’ són promoure la participació activa de la comunitat per fer front a l’estigma social existent davant les malalties mentals i qui les pateix; afavorir la interacció social amb altres persones d’interessos semblants; i treballar en equip. Aquests objectius s’afavoreix la cooperació així com la satisfacció personal de cada participant a través de la salut física.

Aquesta activitat s’organitza des del Servei de Rehabilitació Comunitària de Balaguer.

Infolleida