Aplec festiu al Castell del Remei

24/04/2023

La jornada va incloure una desfilada de llenceria antiga de Victòria Antó i una exposició de vestits de paper

El Castell del Remei dona la benvinguda a la primavera amb la celebració d’un aplec que va reunir ahir més de 3.000 persones. La celebració va incloure una vintena d’activitats entre les quals va destacar la desfilada de models de llenceria antiga de la col·lecció de Victòria Antó a la plaça Major. No va faltar música ni tampoc vi, ja que els nombrosos assistents van poder tastar diferents vins de les caves del grup Tomàs Cusiné, com el Castell del Remei, Tomàs Cusiné, Cérvoles Celler i Cara Nord.

Els Vestits de Paper de Mollerussa també van tenir el seu protagonisme, amb una exposició de diferents dissenys que han participat en aquest concurs al pati de la casa palau. També hi va haver un mercat de productes de proximitat i una exhibició de vehicles clàssics del club de Vehicles Històrics de Lleida.Els llibres i roses de Sant Jordi també van tenir el seu espai. En aquest sentit, la presidenta de la Fundació Castells del Remei, Mireia González Antó, va remarcar que l’aplec hagi coincidit amb aquesta celebració ha contribuït a incrementar el nombre de visitants de diferents punts de la demarcació per a així celebrar “un Sant Jordi diferent”.

Així mateix, la presidenta de la Fundació es va mostrar satisfeta amb el volum de visitants: “La gent té moltes ganes de participar-hi, els ha arribat el nostre missatge d’atansar el patrimoni cultural, natural, històric i artístic a tots els públics”.

El públic va poder degustar durant la jornada els vins dels cellers del grup Tomàs Cusiné

Els més petits també van tenir durant la jornada actes en què participar. Així, hi va haver una biblioteca infantil a l’aire lliure o un castell inflable, al jardí del Castell. Així mateix, l’Associació Terranimal va dur a terme l’activitat Vine a conèixer els ponis. La música de la jornada va anar a càrrec del grup Silvering Jazz Trio i els Rebels del Swing i Amics van portar a terme una exhibició de ball a la plaça del Castell, al migdia.

Premi per anar vestit de blanc
El blanc és un dels colors favorits del Castell del Remei, com a sinònim de festa. Així, per animar els assistents a mantenir aquesta tradició, les persones que van participar en els actes previstos que anaven vestits completament de blanc es van emportar un regal per part de l’organització: un llevataps dissenyat per a l’ocasió.

SEGRE.COM