Activitats per a tots els gustos aquest estiu a Balaguer

03/05/2024

Les diferents àrees de la Paeria han presentat l’oferta d’activitats previstes per aquest estiu. Les activitats adreçades a infants i joves per edats van des dels 4 mesos fins als 18 anys, amb gran diversitat de propostes.

Una de les activitats que s’ofereix aquest estiu és Baby Art Estiu, per a infants de 4 mesos als 3 anys, amb activitats de lleure adaptades a l’edat. Aquestes es faran durant els mesos de juliol i agost a la llar d’Infants El Patufet. Per a la següent franja d’edat s’ofereix Petit Art Estiu, per a infants de 3 a 5 anys i que es farà al Casal Lapallavacara amb activitats de lleure educatiu, del 25 de juny al 26 de juliol.

D’altra banda, a la Biblioteca Margarida de Montferrat es farà Art Estiu del 25 de juny al 26 de juliol, per a infants i joves de 6 a 12 anys, en el que s’ofereixen activitats culturals, artístiques i de lleure adaptades a les diferents edats. I un any més, des del Museu de la Noguera s’organitza l’excavació arqueològica del Cota Zero al Castell Formós, adreçada a joves de 12 anys a 18 anys, i que es farà del 25 de juny al 5 de juliol. Al Cota Zero els participants podran aprendre i descobrir com es realitzen les diferents tasques en una excavació, des del treball de camp fins al rentat i marcatge dels materials.

Des de l’Àrea d’Esports s’organitza Tecni Camp, adreçat a infants i joves de 5 a 15 anys, de dilluns a divendres del 25 de juny al 6 de setembre. Dins del Tecni Camp és podrà escollir entre Camp Esport, amb la pràctica d’esports com futbol, futbol sala, bàsquet o hoquei; Tecni Camp Aventur/Natur, en el que es farà piragüisme, escalada, BTT, jocs tradicionals, jocs d’aigua i activitats a la natura; i finalment, Tecni Camp Move, amb dansa urbana, rítmica, patinatge i natació sincronitzada.

Una altra de les propostes de l’Àrea d’Esports és La Pròrroga, en la que durant els vespres de dilluns a dijous, del 8 al 19 de juliol, es disputaran lligues de voleibol amb format de 3x3; de futbol 4 amb format de 4x4; i de bàsquet amb format de 3x3. Aquesta activitat va adreçada a joves de 13 a 16 anys.

Des de l’Àrea de Joventut  s’ha organitzat el programa ‘Jova’ joves i valors, del 8 al 19 de juliol, el qual consisteix en oferir la possibilitat a adolescents de la ciutat una activitat de voluntariat durant l'estiu. Aquesta activitat fomenta la participació del jovent en el desenvolupament social i cultural del municipi. La franja d’edat dels participants és de 12 a 15 anys. També des del Pla Educatiu d’Entorn s’han organitzat les Setmanes OMG!, adreçades a joves de 12 a 16 anys, en les que es treballaran la cohesió, la cooperació i la igualtat a través de tallers molt diversos, i que es faran a l’espai annex al Centre d’Interpretació de l’Or.

D’altra banda, a part de les activitats programades, durant l’estiu hi haurà igualment activitats setmanals, com zumba els dilluns, aquafitness els dijous, i crossfit els divendres. També s’oferiran cursos de natació de dilluns a dijous per a joves de 12 a 16 anys. En aquest mateix sentit, les piscines municipals del poliesportiu i del Secà estaran obertes com cada any, amb els horaris habituals.

Infolleida