Absolt per falta de proves un acusat d'abús sexual

14/06/2024

El Tribunal Superior ha desestimat un recurs interposat per la fiscalia per falta de proves per trencar la presumpció d'innocència

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat el recurs interposat per la Fiscalia contra la sentència de l'Audiència de Lleida, que va absoldre un home acusat d'abusar sexualment de sis menors, totes amigues de la seva filla, quan visitaven casa seva a Balaguer. El tribunal va concloure que no hi havia prou proves per corroborar el testimoni de les víctimes davant dels psicòlegs de la conselleria de Justícia. En el recurs, el Ministeri Públic va demanar al TSJC que retornés el cas a l'Audiència per emetre una nova sentència "que valori de manera raonable la prova". A més, sol·licitava que es declarés provat un episodi d'abús sexual a una de les menors, per la qual cosa la Fiscalia reclamava una condemna de sis anys de presó.

No obstant això, el TSJC ha rebutjat ambdós arguments presentats per la Fiscalia, considerant que l'Audiència va avaluar correctament les proves, les quals no eren suficients per trencar la presumpció d'innocència de l'acusat, qui en tot moment va negar els abusos.

Més informació -> Clica aquí
Infolleida