Tres dies d’activitats per celebrar els 25 anys de la Fira Artesana d’Àger

01/12/2022

Tindrà lloc els dies 3, 4 i 5 de desembre en diferents indrets del municipi i comptarà amb una vintena d’actes i més de 30 expositors

La diputada Rosa Perelló; l’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgés, i el regidor d’Educació, Benestar Social i Gent Gran, Sanitat, Ciutadania i Cooperació, Agricultura i Ramaderia, Pedanies i Noves Tecnologies, Jordi Cortasa, han presentat aquest dijous la 25a Fira Artesana d’Àger, que se celebrarà els propers dies 3, 4 i 5 de desembre en aquest municipi.

 

Rosa Perelló s’ha referit a les nombroses activitats que té previstes la fira. “No hi ha només la compra i venda, sinó que hi ha moltíssimes activitats complementàries que ajuden al lleure, la distracció, a passar una estona en família i amics i, per tant, la fan atractiva i amb alguna novetat”, ha dit.

 

La Fira comptarà amb una vintena d’actes per a tots els públics i més de 30 expositors. Per commemorar el quart de segle de la fira, es durà a terme un acte inaugural, diumenge a les 11.30 hores, que comptarà amb un espectacle de la companyia NTlades de Sort, gegants, capgrossos i l’actuació del grup d’acordions diatònics.

 

Mireia Burgués ha volgut destacar “la inauguració d’un banc vermell en memòria de totes les dones que ha enterrat la violència masclista, davant de l’Escola Andreu Farran, i que romandrà al municipi indefinidament”. Aquesta inauguració es farà dissabte a les 12.00 hores.

 

Entre els actes musicals, destaca el concert de Xarim Aresté, dissabte a les 19.00 hores, al Local Social d’Àger, que presenta el seu darrer treball, ‘Ses entranyes’. També l’actuació de ‘Vi Blanc’, al vermut musical de diumenge, i l’actuació del grup musical ‘Jalaysa’, que acomiadarà el certamen dilluns a la tarda, entre altres.

 

Coincidint amb la celebració del 25è aniversari de la Fira, també es farà un reconeixement al primer alcalde que va començar la fira, Martí Sentenach, i es batejarà la primera geganta del poble.

 

La fira comptarà amb elements de Nadal, ja que dilluns s’inaugura l’arbre de Nadal fet per l’Associació de dones de la Vall d’Àger. Destaca també l’àmplia col·laboració de les associacions del municipi. En aquest sentit, l’Associació de Joves, acabada d’inaugurar, s’encarregarà de fer un vermut popular; la de dones, ho farà amb el muntatge de l’arbre de Nadal; l’AMPA s’encarregarà del servei de bar i bona part de les associacions del poble hi col·laboraran també, a través de les exposicions i tallers.

 

També es presentarà, a la Col·legiata de Sant Pere, el llibre ‘Ser de sacrifici’, de Ramon Pelegrí, que explica l’emigració des de la Vall d’Àger cap a l’Argentina del propi autor, i es faran ascensions en globus aerostàtic per veure el paisatge de la vall des de l‘aire.

 

Dinar popular, activitats per a infants i portes obertes a la Col·legiata, exposicions i demostracions d’oficis artesanals, completen l’oferta del Festival.

Infolleida