Montgai celebra amb èxit la XV Fira del sabó

22/04/2024

La XV edició de Net, la fira del Sabó i la cosmètica Natural de Montgai, s’ha celebrat aquest diumenge 21 d’abril amb un important augment de parades sabonaires vingudes d’arreu de Catalunya de l’Aragó.

La inauguració, a càrrec de la Sra. Agnès Russiñol i Amat, directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda, ha atès algunes reivindicacions de les artesanes sabonaires en temes de l’excés de la burocràcia administrativa.

Un total de 20 paradistes ha exposat els seus productes artesans, des de el tradicional sabó de caldera fins a sabons fets amb fruites i hortalisses com el carabassó o el pebrot, així una amplia varietats de sabons i productes relacionats amb la cosmètica natural.

A les 8 del mati ha sortit la caminada popular de la Marxa del Baix Sió, dintre dels circuits de Marxat.cat com a marxa saludable, on han participat unes 200 persones per recórrer els camins del Montgai i Cubells.

Centenars de persones han assistit durant tot el dia a la fira Net, on també han pogut visitar el Museu Agrari del Group Gili i Lo Carreró de Montgai, així com participar a xerrades sobre ornitologia i la presentació del llibre Sabó de casa de la Sra. Montse Vendrell.

També s’ha pogut observar l’elaboració del sabó de caldera fet per les mestres sabonaires de Montgai recreant l’ofici de les barrellaires i els morcaires.
Infolleida