La reproducció del sepulcre dels comtes d’Urgell, un reclam turístic

29/08/2023

Fa tot just dos mesos que la reproducció del sepulcre gòtic dels comtes d’Urgell va arribar al Monestir de Les Avellanes. Durant aquest temps han estat molts els visitants que s’han desplaçat fins aquest espai per visitar-lo. Des del Monestir estan treballant, ara, per tal de millorar les explicacions i visites guiades que premetin conèixer més a fons aquesta reproducció 

A finals del mes de juny, el Monestir de Les Avellanes rebia amb els braços oberts l’arribada del primer sepulcre gòtic reproduït dels comtes d’Urgell 117 anys després de la marxa de les quatre peces originals que actualment s’exhibeixen al museu The Cloisters de Nova York. Ara, dos mesos després de la seva arribada, s’han convertit en un dels reclams turístics d’aquest espai de la Noguera. 

 

L’arribada d’aquesta reproducció també ha significat un aspecte clau per al Monestir, si bé asseguren que no renunciaran mai al retorn de les peces originals. 

 

Ara, doncs, seguiran treballant per tal d’aconseguir el repte final del projecte, aconseguir reproduir els tres sepulcres gòtics restants.

Ariadna Sanchez Ber