La Diputació de Lleida licita la redacció del projecte de camí natural de la Noguera Baixa 

05/03/2024

El projecte, liderat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, està finançant amb Fons Next Generation de la Unió Europea i permetrà fer un recorregut de 24 km entre Torrelameu i Ivars de Noguera resseguint la Noguera Ribagorçana

La Diputació de Lleida ha publicat al BOP la licitació de la redacció del projecte de camí natural de la Noguera Baixa per un import de 54.000 € i un pressupost d’execució d’1,4 milions d’euros. El projecte, llargament reivindicat pels ajuntaments de Torrelameu, Albesa, Alfarràs i Ivars de Noguera, permetrà fer un recorregut de 24 km entre tots quatre municipis resseguint un camí natural que discorre al costat del riu Noguera Ribagorçana amb l’objectiu de dotar tots aquests municipis d’una estratègia turística, de recuperació i posada en valor del patrimoni natural, i que la seva implementació pugui resultar un punt important en l’economia d’aquesta zona i de retruc al conjunt de la comarca de la Noguera. Aquesta actuació forma part d’un projecte més ampli que té en el futur la vocació de connectar la ciutat de Lleida amb el pantà de Santa Anna, en un recorregut de més de 40 km que enllaçaria nombrosos espais naturals i culturals, oferint la possibilitat de gaudir i conèixer la bellesa d’un entorn fluvial.

El projecte discorre pel marge esquerre del riu Noguera Ribagorçana, excepte al terme d’Alfarràs, on s’ha previst la construcció d’una passarel·la sobre el riu per tal d’evitar la zona d’una gravera i el pas per la carretera C-26. El retorn al marge esquerre està previst per una passarel·la ja existent (Pont Vell d’Alfarràs). La licitació de la redacció del projecte també preveu la senyalització del tram de la ruta que connecta Torrelameu i Ivars de Noguera, seguint bàsicament els camins existents en els dos sentits de la marxa, i la reparació dels camins, incloent-hi el desbrossament, ferms, revisió de drenatges, etc.

Aquesta actuació forma part del Pla de Sostenibilitat Turística en Destí “Naturalment Lleida”, un projecte liderat pel Patronat de Turisme que té un finançament de 3.500.000 € provinents dels Fons Next Generation de la Unió Europea, i que té com a objectiu reformular el model turístic i consolidar els espais naturals de Lleida com un motor de desenvolupament de destí turístic d’excel·lència i compatible amb els valors de la sostenibilitat.

Es pot consultar la licitació de la redacció del projecte en aquest enllaç:

https://contractaciopublica.cat/ca/detall-publicacio/300087211

Infolleida