La comarca de la Noguera participarà a la 9a edició de ‘Benvinguts a Pagès La Festa’ que torna els dies 1 i 2 de juny al territori

10/05/2024

La comarca de la Noguera participarà a la 9a edició de Benvinguts a Pagès La Festa, que tindrà lloc els dies 1 i 2 de juny, un cap de setmana de portes obertes i visites gratuïtes als pagesos i pageses de Catalunya. La Noguera participa en aquesta festa amb una oferta pròpia de 6 explotacions agroalimentàries, 4 restaurants amb menús amb productes de proximitat, 2 allotjaments i 2 empreses que oferiran activitats complementàries.

 

Una de les novetats d’aquesta edició de Benvinguts a Pagès La Festa és la contribució de les persones participants, a partir de 16 anys, a l’esdeveniment amb l’import de 2 euros per reserva. D’aquesta manera es contribueix a donar suport al sector primari i a promocionar els productes i els productors catalans.

 

Les experiències proposen les visites a les explotacions participants, poder conèixer la història i el patrimoni natural del seu entorn, allotjar-se a establiments rurals i degustar els productes de quilòmetre zero als restaurants recomanats pels mateixos productors i productores. Els detalls dels itineraris també es poden consultar a través de la pàgina web www.benvingutsapages.cat. En aquesta mateixa web es poden fer les reserves prèvies per poder participar al Benviguts a Pagès, especialment a les visites guiades a les instal·lacions.

 

Benvinguts a Pagès ofereix a la ciutadania l’oportunitat de conèixer en primera persona l’origen d’allò que mengem cada dia i descobrir els processos d’elaboració dels productes de temporada i proximitat. El projecte convida el públic a degustar els productes de temporada i de proximitat, omplir el rebost i comprar directament als pagesos i pageses en una oportunitat per fidelitzar nous clients. Poder conèixer l’origen dels aliments facilita una millor alimentació i, de retruc, suposa millorar la nostra salut.

Infolleida