El Tren del Ciment i El Tren dels Llacs d'FGC inicien la temporada 2024 coincidint amb l'arribada de la primavera

20/03/2024

El Tren del Ciment es posarà en marxa el proper 23 de març i el Tren dels Llacs començarà a circular el 6 d’abril

Amb l’arribada de la primavera, els transports turístics que s’agrupen sota la marca Turistren brinden una oportunitat única de descobrir i retrobar-se amb la bellesa dels paisatges catalans.

El proper 23 de març el Tren del Ciment encetarà la temporada 2024 i estarà en marxa fins al 3 de novembre. El Tren dels Llacs, per la seva banda, estarà operatiu entre el 6 d’abril i fins al 26 d’octubre, període en què farà un total de 30 circulacions: 24 del Tren Històric i quatre del Tren Panoràmic (concretament els dies 20 i 27 de juliol i 3 i 10 d’agost). Per la seva banda, el Cremallera i Funiculars de Montserrat i el Cremallera de Núria, mantenen el seu funcionament actiu durant tot l’any. 

Entre les principals novetats d’aquesta temporada, en destaquen les del Tren del Ciment: el nou parc infantil a l'estació del Clot del Moro, espai inspirat en el ferrocarril que transportaba carbó i on la mainada podrà descobrir el llegat industrial de la zona. Ofereix elements interactius per manipular sorra i aigua, simulant el transport de materials i la producció de ciment; i el nou circuit patrimonial per l’antiga colònia de la fàbrica de ciment Asland. Es tracta d’un recorregut senyalitzat amb plafons informatius que permet conèixer la història d'un dels bressols de la industrialització del Berguedà. 

El Tren dels Llacs,que va des de la Plana fins al Prepirineu de Lleida, consta de dues modalitats de transport. D'una banda, el Tren Històric, on els passatgers viatgen en el temps a bord d’un ferrocarril amb una estètica dels anys 60 amb un total de 280 places, tot circulant per les terres de Lleida fins arribar als emblemàtics llacs del Pirineu i a la Pobla de Segur. I, d’altra, el Tren Panoràmic, on gràcies als seus finestrals de grans dimensions, els viatgers poden gaudir de les espectaculars vistes de l’entorn. Aquest tren disposa de 90 seients distribuïts en dos cotxes i està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. 

Infolleida