Àger rep una subvenció per conservar la Via Romana 

17/02/2023

L’Ajuntament d’Àger ha rebut una subvenció per tal de dur a terme les obres de conservació i manteniment de la Via Romana, un jaciment arqueològic que, a causa de la manca de manteniment, es troba molt deteriorat. L’actuació es centrarà en el control de la vegetació, el manteniment de l’empedrat i la reparació de la senyalització 

La manca de manteniment dels darrers anys, ha comportat un gran deteriorament al traçat de la Via Romana d’Àger, que actualment està completament ocupat per vegetació. Ara, però, i gràcies a una subvenció, l’ajuntament hi durà a terme tasques de conservació i manteniment. 

 

Cal tenir en compte que aquest camí, conegut popularment com l’antic camí de Balaguer, és un jaciment arqueològic declarat Bé Cultural d’Interès Local, de gran interès històric i natural i molt present com a oferta senderista per a turistes amants de la natura. 

 

A més a més, de cara al proper estiu tindrà lloc, de nou, el camp de treball “ArqueoÀger”, en el que els joves participants col·laboraran en la neteja d’un tram de la Via Romana.

Ariadna Sanchez Ber