Vilanova de Meià, 19 hores sense aigua per Cap d'Any

02/01/2024

Veïns indignats perquè no van ser avisats

Vilanova de Meià va patir un tall en el subministrament d’aigua des de diumenge a les 19.00 hores fins ahir a les 14.00 hores, aproximadament 19 hores en plena celebració d’Any Nou. L’alcalde, Xavier Terré (ERC), va explicar que part dels habitatges de la zona alta del poble es van quedar sense aigua diumenge i que ahir al matí van haver de deixar tot el municipi desproveït unes hores per poder restablir el servei. “Ens ha costat, però ho hem reparat i totes les cases ja tenen aigua”, va afirmar. Terré va evitar detallar les causes de la incidència, però va admetre que “hi ha veïns que s’han molestat molt perquè no van ser avisats” i va afegir que “vam comunicar l’incident a través de grups de WhatsApp, però la nit de Cap d’Any va ser molt difícil fer una difusió més gran”. 

Per la seua part, el cap de l’oposició, Pol Marí (Junts), va indicar que el tall es va produir perquè el dipòsit de què es proveeix el municipi es va buidar. “Denunciem una falta de gestió i de previsió, ja que existeixen els mitjans telemàtics de monitoratge per evitar-ho”, va assegurar. Així mateix, va afirmar que “hi ha un consum exagerat per part de les indústries ramaderes”. Va detallar que a Vilanova viuen entre 400 i 500 persones, però a la zona hi ha una població d’uns 50.000 porcs en granges. “Consumim tant com un municipi de 6.000 o 7.000 habitants”, va dir el regidor. Marí va recordar que aquest estiu hi va haver un tall per la mateixa raó i “vam haver de gastar 25.000 € per portar aigua amb cisternes”. Va retreure la “falta de transparència” del consistori perquè “ens han dit que la causa del tall és que més persones de les previstes van venir a celebrar la nit de Cap d’Any, però el seu impacte és absurd”, va valorar. 

Terré va precisar que hi havia diversos grups grans de persones i un veí va calcular que la nit de Cap d’Any hi podria haver més de 1.000 persones a Vilanova. Finalment, Marí va valorar que “hauríem de plantejar que un organisme com l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ens assessori per gestionar millor l’aigua”.
SEGRE.COM