Torrelameu celebra la desena edició de la Cursa de la Nòria

10/04/2024

La cita és el dia 14 d’abril, amb dos recorreguts de 5 i 10 km, i segueix mantenint el caire solidari

La vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Sandra Castro; el director de la cursa, Xavier Torres, i la membre de la Comissió de la cursa, Imma Carrascós, han presentat aquest dimarts la 10a edició de la Cursa de la Nòria de Torrelameu, cita atlètica que se celebrarà el diumenge 14 d’abril en aquesta població de la Noguera, en les tradicionals distàncies de 5 i 10 km, i que serà puntuable per a la Lliga Ponent, la competició que aglutina el gruix de curses populars de la demarcació.

 

Els dos recorreguts “permeten als corredors gaudir d’un paisatge agrícola i a la vegada d’un indret natural com és la riba del riu Noguera Ribagorçana”, tal com ha explicat Sandra Castro.

 

En aquesta línia s’ha expressat Xavier Torres, que ha explicat que el recorregut de 5 km “després de fer un bucle, retorna cap a la sortida, i el de 10 km, a part d’anar fins al límit de terme municipal, fa el retorn per tot el bosc de la ribera resseguint el Noguera Ribagorçana”. La cursa compta amb trams d’asfalt i terra repartits en un 50% i s’espera la participació de 200 atletes, consolidant les xifres d’anys anteriors.

 

El Parc de la Nòria serà el centre d’operacions de la jornada, amb la sortida fixada a les 10.00 hores i l’arribada en aquest mateix punt. Tots els participants rebran com a obsequi la bossa del corredor, i un paravent, que s’ha dissenyat especialment per aquesta edició, en la qual es compleixen deu anys. A més, es podrà gaudir del tradicional entrepà de llonganissa, fruita i refresc.

 

Imma Carrascós ha destacat que la cursa compta amb una vuitantena de voluntaris de totes les franges d’edats i que col·laboren des de la preparació de la bossa de corredor, el muntatge logístic al Parc de la Nòria, o les col·laboracions al llarg del trajecte.

 

Com cada any, la Cursa de la Nòria tindrà caire solidari, atès que l’organització aportarà per cada corredor/a inscrit/a 1 €, que destinarà a l’Associació l’Estel de Balaguer. Després de la cursa i abans de l’entrega de trofeus es lliurarà el xec solidari.

 

Una de les novetats d’enguany és que s’igualaran els premis per a les dos curses. D’aquesta manera, es lliuraran els premis als tres primers de la classificació general, tant de dones com d’homes, i s’afegiran les del trams d’edats que, fins la passada edició només es lliuraven als participants de la cursa de 10 km.

 

Més informació sobre la prova a: https://cursadelanoria.weebly.com/.

Infolleida