Torrelameu celebra la 9a Fira de la República Catalana

01/03/2024

Tindrà lloc el dissabte 9 de març, amb prop d’una cinquantena de parades independentistes i de productes de proximitat, i la presència d’Empar Moliner i Àlex Torio, entre d’altres

El municipi de Torrelameu organitza el dissabte 9 de març la novena edició de la Fira de la República Catalana, que serà inaugurada per la periodista i escriptora Empar Moliner.

 

Així s’ha donat a conèixer aquets divendres en la roda de premsa de presentació que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació i en la que han participat la vicepresidenta Sandra Castro; l’alcalde de Torrelameu, Carles Comes, i les organitzadores de la fira, Marta Rovira i Judit Mulet.

 

Sandra Castro ha destacat que “es tracta d’un espai on conflueixen el sentiment independentista, amb productes de la terra, de quilòmetre zero i productes independentistes, tot en un context de cultura i familiar en la que es reivindica la independència del país”

 

Segons ha explicat Judit Mulet, la inauguració oficial es farà a les 17.00 hores, tot i que les prop de cinquantena de parades independentistes i de productes de proximitat que hi seran presents ja estaran obertes des de les 16.00 hores.

 

El programa de la fira es completa a l’actuació de Lo Pau de Ponts, a les 20.00 hores’; el tradicional l’enlairament de ‘Fanalets per la Llibertat’, que enguany apadrinarà el cantautor barceloní en llengua anglesa i catalana, col·laborador musical radiofònic, Àlex Torio (20.30 hores) i que “els volem dedicar al sector de la pagesia. Volem donar-los suport amb aquest acte”, ha explicat Marta Rovira, que ha afegit que la jornada finalitzarà amb un espectacle amb el showman, Jordi JP. Les organitzadores esperen la presència d’unes 2.000 persones.

 

Moliner va rebre l’any 2022 el Premi de les Lletres Catalanes per la seva obra ‘Benvolguda’. A més, ja havia estat guardonada, anteriorment, amb el Premis Mercè Rodoreda de contes i narracions per ‘Tot això no ho faig perquè tinc molta por’ (2015), i el Premi Josep Pla de narrativa, per ‘Feli, esthéticienne’ (2000).

 

La fira està organitzada per l’Ajuntament de Torrelameu; l’Associació Cultural Lo Garrameu; l’Assemblea Nacional Catalana; l’Associació Catalana pels Drets Civils, i Òmnium Cultural.

 

Infolleida