Tornen les excavacions al jaciment de la Cova Gran 

20/06/2023

Un any més, s’han iniciat les tasques arqueològiques al jaciment de la Cova Gran de Santa Linya, unes tasques que van permetre treure a la llum la homo sapiens de fa 14.000 anys, Linya. Ara l’equip que hi treballa segueix buscant més restes i proves, per tal de poder seguir analitzant i documentant el passat que amaga aquest espai 

És el punt on van trobar les restes de la Linya, la homo sapiens de fa 14.000 anys. Aquest mes de juny han tornat a engegar els treballs d’excavació en aquest jaciment de la Cova Gran de Santa Linya, un dels punts més importants per conèixer la història dels nostres avantpassats. 

 

Segueixen buscant, doncs, més restes i proves de l’existència de la Linya, per tal de poder recuperar-ne la totalitat, analitzar-ho i documentar-ho. 

 

Cal tenir en compte que la Cova Gran és un dels jaciments dels que es té un registre arqueològic més complet de tot Catalunya, en el que es reflecteix la història dels darrers 50.000 anys. Arqueòlegs i investigadors seguiran els seus treballs en aquest punt, unes tasques que s’allargaran generacions davant la magnitud del projecte. 

Ariadna Sanchez Ber