Tartareu recupera una medalla de guarniment amb l’heràldica dels Cabrera

01/09/2022

L’any 1994, durant uns treballs d'excavació al Castell de Tartareu, es va trobar una medalla de guarniment de cavall amb l’heràldica dels Cabrera. Ara, i després d’haver estat restaurada al Museu de la Noguera, aquesta peça torna a la vila. En concret, la medalla mostra una cabra arrestada envoltada d’una bordura de vuit peces, a manera d’orla 

És una peça de poc més de cinc centímetres però amb un alt valor històric. Es tracta d’una medalla de guarniment de cavall, amb l’heràldica dels Cabrera, trobada abans del 1994 al castell de Tartareu i cedida al Museu de la Noguera. Ara, anys després, i un cop restaurada, ha tornat a la seva vila.

 

L’escut mostra una cabra arrestada envoltada d’una bordura de vuit peces, a manera d’orla. Aquestes armes es corresponen amb les de la família dels Cabrera. El fet d’haver-la trobat al castell de Tartareu, converteix aquesta medalla en un testimoni valuós per a la història, situant aquesta família de Girona en aquest punt de la Noguera. 

 

En un acte especial el proper dissabte, els veïns i veïnes de Tartareu veuran, per primera vegada, aquesta medalla restaurada.

Ariadna Sanchez Ber