Segueixen els treballs per recuperar la memòria històrica de la Guerra Civil 

07/09/2022

Tot just fa dos anys que es va iniciar el projecte de documentació i recuperació de les fortificacions bèl·liques trobades al terme municipal de Les Avellanes i Santa Linya. Es tracta d’unes restes inèdites, que han permès conèixer millor el context territorial de les batalles del Front del Segre. A partir d’ara, esperen poder seguir treballant per conèixer i protegir millor les més de trenta fortificacions trobades 

Amb l’objectiu de documentar els vestigis de fortificacions bèl·liques de les batalles del Front del Segre durant la Guerra Civil espanyola, tot just fa dos anys que es va iniciar la recuperació i documentació de les restes materials trobades en aquest punt de la Noguera, concretament al terme municipal de Les Avellanes i Santa Linya. Es tracta, d’una restes inèdites, que han permès obrir una nova línia d’investigació en el context territorial de les batalles del Front del Segre. 

 

L’ubicació de les restes, però, ha fet que els treballs no fossin gens fàcils. 

 

Ara, doncs, s’ha completat una primera fase, però esperen poder seguir treballant per recuperar i conservar aquests elements del patrimoni històric.

Ariadna Sanchez Ber