Reobren els accessos al Montsec

26/07/2022

Amb el fi de l’onada de calor, el departament d’Interior ha baixat el nivell del Pla Alfa, un fet que ha comportat la reobertura dels accessos a espais naturals com el Montsec o la Baronia de Rialb. Malgrat això, Agents Rurals fan una crida a mantenir les precaucions tenint en compte que l’episodi de temperatures extremes i baixes humitats ha deixat la vegetació molt danyada 

Després d’onze dies tancats per l’elevat risc d’incendis, avui han reobert els accessos al Montsec i la Baronia de Rialb, finalitzant, també, les restriccions en seixanta-cinc municipis de set comarques lleidatanes després que s’hagi baixat el nivell de risc d’incendi. 

 

Entre d’altres, les mesures impedien treballs agrícoles en determinades hores, les rutes o acampades vinculades a l’activitat de lleure en espais naturals, i la prohibició d’accés a determinats massissos i muntanyes. Malgrat això, diverses persones han fet cas omís d’aquestes prohibicions. A la Noguera, en concret, els Agents Rurals han materialitzat un total de 20 denúncies. 

 

Malgrat la millora en les previsions meteorològiques, els Agents Rurals apunten que és necessari seguir molt atents, extremant les precaucions ja que la vegetació ha quedat molt afectada després de l’episodi extens de temperatures extremes i baixes humitats.

Ariadna Sanchez Ber