Quatre alumnes de 4rt d’ESO de l’institut Almatà de Balaguer guanyen el 3r Concurs per a la Conscienciació sobre la Reducció del Consum d’Alcohol

14/11/2023

El vídeo titulat “No et deixis consumir”, a càrrec de les alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Almatà de Balaguer Clàudia Solana, Mariona Solana, Alba Bartrina i Clara Guiu, ha resultat el guanyador de la tercera edició del Concurs per a la Conscienciació sobre la Reducció del Consum d’Alcohol. El certamen, organitzat per la Mesa de Salut Jove de la Noguera i coordinat per l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera, ha rebut un total de 12 originals a concurs d’alumnes d’ESO, batxillerat i cicles formatius provinents de diferents centres educatius de la comarca. Les quatre guanyadores s’enduran un 1r premi de 300 euros bescanviables en material informàtic o de llibreria en comerços de la comarca. El segon premi, valorat en 150 euros, se l’ha endut el vídeo titulat “Tres amigues...una festa qualsevol”, realitzat per Aran Borràs, Sara Freixes, Marc Daviu i Marta Plensa, alumnes de 1r de Batxillerat del mateix Institut Almatà. La resta de participants s’emportaran un detall com a agraïment a la seva participació. El vídeo guanyador passarà a ser la imatge de la campanya de conscienciació contra el consum d’alcohol de la comarca de la Noguera.

Una de les principals novetats del concurs era la incorporació d’una segona categoria als premis, que mantenen la dotació econòmica i continuen mostrant l’aposta de la Mesa per aquest certamen. El concurs respon a la voluntat de sensibilitzar el jovent sobre els riscs que comporta el fet de consumir alcohol i els efectes nocius que suposa per a la salut i també vol prioritzar-ne la prevenció.

El principal repte que es marca la Mesa de cara a la propera edició és augmentar la participació dels joves de la comarca que no cursen estudis en cap dels centres educatius de la comarca o que ja han abandonat els seus estudis. Aquesta era, precisament, una altra de les novetats importants de l’edició d’aquest any, l’ampliació de la participació a tots i totes les joves de la comarca amb edats compreses entre els 10 i els 20 anys, en resposta al repte d’obrir-lo al màxim de joves possible. Fins ara, el concurs es reservava a alumnes de primària, secundària, batxillerat i cicles formatius de centres educatius de la comarca de la mateixa franja d’edat.

L’acte d’entrega del premi als guanyadors del certamen s’ha celebrat aquest dimarts a la sala d’actes del Consell Comarcal de la Noguera, amb motiu del Dia Mundial Sense Alcohol, que es commemora aquest dimecres 15 de novembre. Durant l’acte s’han pogut visionar tots els vídeos a concurs. L’acte l’ha presidit el president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa, que ha destacat que “concursos com aquest són més necessaris que mai, perquè el consum d’alcohol entre els joves és un problema que ens preocupa”.

La dotzena d’obres audiovisuals presentades a concurs, inclosa la guanyadora, es poden visionar al web de l’Oficina Jove de la Noguera (www.noguerajove.cat).

Infolleida