Montse Bergés visita millores d’equipaments a Les Avellanes i Santa Linya finançades a través del PUOSC

05/05/2024

Es tracta de l’ampliació dels equipaments esportius al nucli de Vilanova de la Sal i de la millora del carrer el Portal de Santa Linya

La delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés, ha visitat avui les obres finalitzades d’ampliació dels equipaments esportius al nucli de Vilanova de la Sal, i de millora del carrer el Portal del nucli de Santa Linya, al municipi de Les Avellanes i Santa Linya, ambdues executades amb finançament del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

 

La primera de les actuacions ha suposat la creació d'un espai polivalent amb coberta lliure en l’àrea annexa a les piscines i la zona enjardinada dins la mateixa zona d’equipaments de Vilanova de la Sal, que es destinarà a crear ombradiu per les diverses activitats de caire esportiu i lúdiques que es realitzen durant l’any al municipi i al nucli. La millora ha inclòs la instal·lació de l’enllumenat públic a tota la zona mitjançant fanals fotovoltaics amb un sistema d’emmagatzematge d’energia solar. El pressupost d’aquestes es obres ha estat de 83.508 euros, 54.158 dels quals (el 65%), procedents del PUOSC.  

 

Pel que fa a les obres de millora del carrer el Portal de Santa Linya, resoldran els problemes dels diversos esfondraments, que mostraven filtracions d’aigua, pel mal estat del paviment, i per fuites tant d’aigua potable com de la xarxa de clavegueram. S’hi ha substituït les antigues canonades de fibrociment i de formigó per unes de noves de polietilè. També s’ha refet el paviment existent de formigó per un nou reforçat, atès que pel carrer hi circulen vehicles de gran tonatge per anar i tornar de la bàscula municipal. L’actuació ha comptat amb un pressupost de 101.523 euros, amb una aportació de 65.842 a través del PUOSC.

 

Montse Bergés ha posat les obres de millora de Vilanova de la Sal i de Santa Linya com “un exemple del que significa realment l’equilibri territorial, que és posar a l’abast del món rural, especialment dels municipis i nuclis petits, la igualtat de condicions i de serveis per fer-hi més fàcil la vida dels seus habitants, arrelar-los al territori i revertir-hi el despoblament”. A la visita hi han pres part l’alcaldessa de les Avellanes i Santa Linya, Lídia Ber, i el president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa.

Infolleida