Més de 550 persones participen a les cassoles d’Albesa

21/03/2022

El municipi retorna als actes presencials per celebrar la festa de Sant Josep, festa major celebrada sempre el dissabte més proper al 19 de març

Més de 550 han assistit a la Festa de les Cassoles de Sant Josep d’Albesa, un concurs gastronòmic en el qual hi ha participat 16 colles d’adults i 3 colles infantils, amb les seues respectives cassoles.
La jornada ha comptat amb l’assistència de la diputada i vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Estefania Rufach, acompanyada de Miquel Plensa, president del Consell Comarcal de la Noguera i, Eugènia Puig-Gròs, alcaldessa d’Albesa.
En el seu discurs, Rufach ha animat a les persones d’Albesa a seguir mantenint vives les tradicions, com el concurs de cassoles, “ja que són celebracions que contribueixen a mantenir l’equilibri al territori i la cultura dels nostres pobles”.

Per la seva part, l’alcaldessa ha destacat que avui més que mai,  s’ha de començar a recuperar tot allò que la pandèmia ens ha pres. “Avui hem de començar  a “ fer les paus” una dita molt nostra i que ens recorda aquelles coses que no hem pogut acabar o concloure per culpa de la pandèmia. Avui recuperem una de les nostres festes tradicionals, les cassoles de Sant Josep”.

Com a novetat de la Festa Major de Sant Josep d’Albesa d’enguany, destaca la primera trobada gegantera, que tindrà lloc diumenge al matí i a la qual hi participen les colles geganteres de la Portella, Benavent de Segrià, Os de Balaguer, Torrefarrera i Penelles. Recordem que Albesa va batejar ara fa uns mesos els seus primers gegants amb els noms de Tro i Boira, confeccionats l'any 2019 i que encara no han pogut sortir al carrer a causa de la pandèmia.
Infolleida