“Menjar poc i pair bé”, un taller per conèixer la cuina de supervivència 

14/12/2025

En el marc de l’exposició “Menús de guerra: cuina d’avantguarda i supervivència”, el Museu de la Noguera ha acollit l’activitat “Menjar poc i pair bé”, una proposta que ha permès als assistents conèixer la Guerra Civil a través de la cuina de supervivència 

Com es menjava en temps de guerra? Com s’ho feia la gent per sobreviure amb el raccionament d’aliments? Són dues preguntes què, segurament, no ens fem al dia a dia, però que, en canvi, és molt important per entendre una època clau de la nostra història. Al Museu de la Noguera, hi han volgut donar resposta. Ho han fet amb el taller “Menjar poc i pair bé”. 

 

Així, els assistents han creat un menú de supervivència. I com s’ho han fet?

 

L’activitat es complementa amb l’exposició “Menús de guerra: cuina d’avantguarda i supervivència”, una mostra que fa un repàs del concepte de gastronomia des de la cuina casolana fins al grans restaurants, passant per receptaris, llibres de cuina i revistes culinàries dels anys 30 i 40. 

Infolleida