Les pluges i el desglaç dupliquen reserves a la conca del Segre

27/03/2024

Dilluns va començar la campanya a mig gas gràcies a precipitacions que van assolir els 42 litres per metre quadrat en punts com Vilanova de Meià

Els pantans del Segre, Oliana i Rialb, emmagatzemaven ahir gairebé 192 hm³, la qual cosa representa gairebé el doble de les reserves que hi havia l’any passat per aquestes mateixes dates entre els dos embassaments, segons les dades de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE). Les pluges d’aquests últims dies, afegides al desglaç, han incrementat els nivells i, si segueixen així, permetrien un tercer reg al Canal d’Urgell. Dilluns va començar la campanya a mig gas gràcies a precipitacions que van assolir els 42 litres per metre quadrat en punts com Vilanova de Meià, a la Noguera. De fet, ahir va seguir plovent al Pirineu i en alguns punts es van registrar nevades.

Més partides de l’Executiu per pal·liar la sequera

La Generalitat va aprovar ahir el decret llei de suplement de crèdit i mesures financeres i de gestió per pal·liar la sequera, dotat amb 145 milions. Aquesta partida està dirigida a proveir les conques internes, en estat d’emergència, amb infraestructures com dessaladores i el transport d’aigua en vaixells.

Més informació -> Clica aquí
Infolleida