Les Avellanes i Santa Linya organitza la desena edició de la Marxa Trail Les Peülles

15/03/2024

Proposa dues distàncies, de 12 i 35 km, se celebrarà el 24 de març i puntuarà per a la Lliga de la Noguera de curses de muntanya

La diputada Sandra Marco, el tinent d’alcalde de les Avellanes i Santa Linya, Jordi Prieto i els organitzadors de la prova, Josep Solé i Jordi Benseny, han participat aquest divendres en la roda de premsa de presentació de la 10a Marxa Trail Les Peülles, que se celebrarà el 24 de març, en les distàncies de 12 i 35 km, entre els pobles de les Avellanes, Santa Linya, Tartareu i Vilanova de la Sal, pertanyents al municipi de les Avellanes i Santa Linya.

El recorregut de 12 km —anomenat Peülletes— es fa en direcció a Santa Linya i compta amb un desnivell positiu de 328 metres. Només hi haurà un punt d’avituallament al punt quilomètric 6. Aquest puntuarà només com a caminada a la Lliga de la Noguera de curses de muntanya. Pel que fa al recorregut de 35 km, té un desnivell positiu de 1.103 metres. Aquest recorregut passa pels quatre pobles d’aquest municipi —les Avellanes, Vilanova de la Sal, Santa Linya i Tartareu— combinant pista i corriols, on s’assegura als participants “gaudir d’unes vistes espectaculars”. Hi haurà avituallaments a Vilanova de la Sal (5,4 km), Privà (10,1 km), Santa Linya (14,5 km), barranc de la Conqueta (22,2 km), Vilamajor (27 km) i Tartareu (30,6 km).

Destaca el fet que els participants de la cursa llarga passaran pel monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes. D’altra banda, els participants podran fer la cursa corrent o caminant. 

El punt comú de sortida serà la pista poliesportiva de les Avellanes, des d’on s’iniciaran les dues rutes de manera esglaonada: a les 8.00 hores, els participants a la marxa de 35 km, i  a les 9.00 hores, els que ho facin a la de 12 km. El preu de les inscripcions inclou esmorzar, dinar, avituallaments, samarreta tècnica i servei de fisioteràpia a l’arribada. La marxa està organitzada pel Centre Excursionista Les Peülles del Montsec, i ja té més 370 inscrits. Els que hi vulguin participar tenen temps d’apuntar-se fins divendres 22 de març a les 12 de la nit.

La diputada Sandra Marco ha recordat que la Marxa de les Peülles és una  marxa molt consolidada en l’àmbit esportiu, i que a la vegada serveix també per mostrar la bellesa del nostre territori. “És aquest valor afegit dels paratges de la Noguera que, sumat a la practica esportiva i saludable que comporta la cursa, fa que aquesta marxa sigui una de les més significatives de les que s’organitzen a la demarcació”.

El tinent d’alcalde, Jordi Prieto, ha volgut agrair la seva implicació a la cursa als més de 40 voluntaris, “sense els quals seria impossible que es dugués a terme”.

Finalment, Jordi Benseny, un dels organitzadors de la cursa, ha animat a tothom a participar-hi. “Enguany que celebrem 10 anys, sembla que passarem dels 400 inscrits, aquest és un gran regal d’aniversari”.

Per a més informació de la Marxa-Trail Les Peülles es pot consultar: http://www.peullesdelmontsec.com/.

Infolleida