L'Associació Reintegra i la Paeria de Balaguer col·laboren amb el programa 'Noves oportunitats'

17/11/2023

La Paeria de Balaguer conjuntament amb l’Associació Reintegra col·laboren en el programa ‘Noves oportunitats’, dirigit a persones joves d’entre 16 i 24 anys.

El programa es promou des de l’Àrea d’Ocupació Juvenil del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, en col·laboració amb el Departament d’Educació, i a Balaguer s’impulsa des de l’Associació Reintegra i l’Acadèmia Acser. Aquest programa té com a objectius fomentar l’aprenentatge d’un ofici, la formació i l’obtenció d’un certificat que els permeti trobar feina o fer un retorn al sistema educatiu, mitjançant actuacions d’orientació, tutoria, formació i acompanyament. ‘Noves oportunitats’ va dirigit específicament a persones joves, d’entre 16 i 24 anys que actualment no estudien ni treballen.

A Balaguer s’estan duent a terme diversos itineraris formatius, entre els quals ‘Primera oportunitat’, amb el que durant els mesos de novembre, desembre i gener persones joves nouvingudes es formen amb l’alfabetització en català i tastets de diferents oficis en un curs de 300 hores. Durant aquesta formació, els participants aprendran diferents feines, com son paleteria, jardineria, pintura, fontaneria o electricitat. A banda de les formacions d’oficis i de català, que els han de permetre la inserció en el mercat laboral, també se’ls informarà sobre els seus drets laborals, coneixement de l’entorn i altra informació bàsica.

Durant aquestes primeres setmanes, els participants han realitzat tasques com el repintat de passos de vianants al barri del Firal i arranjaments en un dels pisos que la Paeria ha adquirit per esdevenir habitatge de lloguer social. Els propers dies seran al refugi d’animals, on faran feines de jardineria, paleteria i fontaneria.

Infolleida