La Paeria de Balaguer inicia una nova edició del programa 'Treball i formació'

14/11/2023

La Paeria ha contractat 17 persones aturades de diferents col·lectius en risc d’exclusió social, per a millorar les seves possibilitats de trobar una feina i executar diferents projectes d’interès per al municipi

La Paeria de Balaguer participa en aquest programa de forma ininterrompuda des de l’any 2013. L’objectiu és proporcionar a les persones participants una experiència laboral i formativa, que afavoreixi la seva reincorporació al mercat laboral.

Els disset contractes van començar a finals d’octubre i tindran una durada de 12 mesos. La present edició s’adreça a persones aturades de llarga durada, persones beneficiàries de la Renda Garantida, dones aturades de llarga durada, persones de més de 52 anys i persones trans.

La seva experiència laboral es concretarà en cinc projectes: d’una banda, reparació i manteniment d’espais públics, amb quatre paletes que s’ocuparan de la reparació i manteniment de voreres, senyalització i mobiliari urbà del barri del Firal; una persona que coordinarà i farà el seguiment de persones que realitzen treballs en benefici de la comunitat com a resultat d’una sentència judicial; auxiliars administratius, concretament cinc persones que donaran suport administratiu als diferents serveis municipals en els àmbits de la cultura, l’acció social, l’ocupació, l’ensenyament i la igualtat; jardineria, amb tres participants que s’organitzaran en una brigada per al manteniment i la conservació de les zones verdes i els espais singulars del municipi, en especial la zona de les Franqueses; inspectors de residus, amb dos participants que realitzaran tasques d’informació a la ciutadania per a la millora del reciclatge, així com campanyes per a la reducció dels residus a la ciutat; i atenció a gent gran, pel que dues persones integrades en el servei ‘De la mà’ faran acompanyament a persones grans.

El programa compta amb el finançament del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal.

Infolleida