La Paeria de Balaguer contracta una empresa especialitzada en el control de les plagues de coloms

19/04/2024

La Paeria de Balaguer ha contractat una empresa especialitzada en el control de les plagues de coloms després de constatar la sobrepoblació d’aquesta espècie a la ciutat de Balaguer, especialment al centre històric. El procés per abordar aquesta problemàtica va començar l’estiu de l’any passat després de veure que els excrements de coloms havien inutilitzat l’aire condicionat de la biblioteca, un fet que va poder revertir el consistori amb la neteja intensiva de les instal·lacions poques setmanes després d’assumir el govern de la ciutat.

L’empresa contractada ha elaborat un informe que certifica la sobrepoblació de coloms i que és un pas necessari per poder demanar al Departament d’Acció Climàtica la implementació de mesures per fer front a aquesta problemàtica. Un cop la Paeria ha tingut coneixement del resultat de l’informe, que va rebre de l’empresa aquest dimarts, ja pot fer la petició al Departament. I és que aquesta és una condició necessària per fer la petició per començar a aplicar mesures per revertir la situació que viu la ciutat. 

Precisament ahir es va constituir la comissió de seguiment amb el grup promotor i associacions del centre històric arran de la moció que van presentar al ple del mes de febrer i que es va aprovar per unanimitat per tots els grups municipals. La paera en cap, Lorena González, agraeix la preocupació i la feina d’aquesta entitat per la salubritat dels espais afectats per la sobrepoblació de coloms i afirma que aquesta ‘és una causa compartida’ entre el consistori i els veïns. ‘Ens tindran al seu costat’, afegeix la paera en cap.

Infolleida