Jornada en favor del comerç just a Balaguer

23/05/2023

Aquest dissabte dia 27 de maig durant tot el matí se celebrarà una jornada a favor del Comerç just, organitzada per l’Associació Dona Pas.

Amb la voluntat de donar a conèixer com a través del consum responsable i sostenible es participa de forma col·lectiva en una transformació necessària pel nostre planeta, s’han organitzat un seguit d’activitats que es faran entre les 10 i les 14 h a la plaça del Morter.

Les activitats començaran a les 11 h amb una xocolatada popular, a la que seguirà la narració del conte ‘Haki, la papallona màgica’ a càrrec de Sempreviva. A les 12 h es farà una sessió de Balls amb valors, a càrrec del Centre de Dansa i Benestar, iDansa; i seguidament es farà la lectura del manifest, amb el qual es reivindica que des del Comerç Just es volen assegurar uns pilars bàsics compartits, com són pràctiques comercials justes; salaris justos i dignes; l’eliminació del treball forçós i infantil; l’eradicació de la discriminació; l’assoliment de la igualtat de gènere i la llibertat d’associació; condicions de treball adequades; el respecte pel medi ambient; la generació d’oportunitats per a productores desfavorides; i la transparència i responsabilitat en els processos de fabricació i comercialització. 

Finalment, a partir de les 13 h, es farà un concert a càrrec d’Amdy Fall & Jalabaan Roots.

D’altra banda, durant tot el matí hi haurà un mercat de productes de Comerç just, proximitat, art i artesania; es podrà veure l’exposició ‘I tu, què tries?’, així com l’audiovisual ‘Kichwa Tembo, el somni d'un tresor amagat’. També hi haurà un taller demostratiu de cuir.

 

 

Infolleida