Fira Q acollirà la Mostra nacional de coques de samfaina i recapte, i la commemoració dels 40 anys del concurs de Mels

19/04/2024

Fira Q comptarà un any més amb la Mostra Nacional de Coques de Recapte i Samfaina, en la que enguany participen catorze forners de la comarca, així com un forner especialitzat en productes aptes per a persones celíaques. Per l’edició de 2024 també s’ha organitzat el taller infantil ‘Fem de pastissers!’, que es farà mateix espai i que anirà a càrrec del pastisser balaguerí Pere Graells. Aquesta acció es farà en record al pastisser i mestre de la xocolata, Lluís Muixí, a qui es dedica aquest taller.

La Mostra Nacional de Coques de Recapte i Samfaina compartirà espai amb el sector de productes de proximitat de la Diputació de Lleida i la mostra Aliments del Territori i Tu, els quals s’encarreguen d’organitzar un seguit de propostes i demostracions en aquest espai de Fira Q.

D’altra banda, i també en el context del sector dedicat als productes de proximitat, es farà la commemoració dels 40 anys del 1r Concurs de Mels, el qual es va fer en el marc de la Fira de la Mel de l’any 1984, i que s’organitza conjuntament amb la Societat d’Apicultors Lleidatans. Per aquest motiu, se li dedicarà un estand molt especial amb productors del territori, i la jornada tècnica de la Mel es farà enguany en diumenge.

Juntament amb aquests productes destacats a través de les activitats i demostracions, a l’espai de Proximitat també s’hi podran trobar altres productes com l’oli, els embotits, el vi o els fruits secs. En aquest sentit, des de Fira Q es pretén contribuir a promoure la producció del territori, i donar a conèixer les empreses que s’hi dediquen i els productes que elaboren.

 

Infolleida