Els locals socials als petits pobles, un bé molt preuat

06/09/2022

En petits pobles, on no hi ha bar i els serveis dels que es disposa són els bàsics, disposar d’un local social és un gran benefici, no a nivell econòmic sinó social. Cal tenir en compte que, en molts nuclis rurals aquests equipaments serveixen com a punt de trobada entre els veïns, un punt que no disposen en quan aquests baixen persianes 

Fa tot just uns mesos que aquest local social tenia les portes obertes ara, però, ha penjat el cartell de tancat. Mantenir obert un equipament d’aquestes característiques en petits pobles on, molts dels dies només es ven un cafè, no és fàcil. La importància de tenir-lo obert, en canvi, és molt alta. I es que en aquests petits pobles, aquests equipament compleixen més una funció social que de negoci. 

 

La imatge de locals socials tancats es repeteix en altres nuclis, com a Santa Linya, que també fa tot just un mes que ha tancat les portes. 

 

Disposar de serveis, com són els locals socials, entre d’altres, és una peça clau en aquests petits nuclis rurals que lluiten, dia a dia, contra el despoblament rural. És per això que són espais que els ajuntaments ofereixen sense lloguer, fent-se càrrec dels costos que suposen, una mesura que pretén mantenir el màxim de locals oberts.

Ariadna Sanchez Ber