El projecte escolar Futurs Emprenedors Rurals (FER) clourà el curs 22-23 fent fires a Balaguer, Tortosa, Guissona i Bossòst

24/05/2023

 

Més de 500 alumnes de 23 escoles de la Catalunya rural han participat en el projecte Futurs Emprenedors Rurals (FER) durant el curs escolar 2022-2023, treballant en la creació d’iniciatives empresarials en territoris rurals.

Com a activitat final, s’han programat 4 Fires FER, unes trobades presencials en les quals, com en una fira professional, l’alumnat de les comarques de la Noguera, el Pla d’Urgell, el Solsonès, la Segarra, el Baix Ebre, el Montsià i la Vall d’Aran presentaran el resultat de les idees emprenedores que han anat treballant al llarg del curs escolar i podran conèixer les de la resta de centres participants a la fira.

Aquestes fires es faran l’1 de juny a Bossòst, el 9 de juny a Balaguer, el 13 de juny a Tortosa i el 16 de juny a Guissona. Un jurat professional format per experts de diferents àmbits relacionats amb l’empresa i l’educació valorarà els diferents projectes presentats i atorgarà a cada projecte una menció remarcant el punt fort de cada grup empresarial, per tal de posar en valor totes les iniciatives presentades.

Aquestes fires estan obertes a tots els centres escolars que estiguin interessats a conèixer el projecte FER.

El Projecte FER va arribar a les aules al curs 2010-2011, i es va consolidar a nivell de tota la Catalunya rural a partir del curs 2017-2018 i fins a l'actualitat. Durant tot aquest temps, en el projecte hi han estat treballant gairebé 100 escoles, més de 4.000 alumnes i més de 100 mestres.

La finalitat de Futurs Emprenedors Rurals és fomentar vocacions emprenedores entre l’alumnat de cicle superior de primària de les escoles ubicades en territoris rurals. Entre els principals objectius que persegueix el projecte hi ha els de despertar el talent emprenedor dels infants, visualitzar les oportunitats que ofereixen els territoris rurals i l’aprofitament dels seus recursos, difondre els valors de la cultura emprenedora entre la comunitat educativa, i fomentar el treball en equip i altres habilitats emprenedores.

La millor manera d’assolir aquests objectius és treballar en la creació de projectes empresarials per afrontar reptes dels territoris rurals, sense cap límit creatiu, sigui factible o no amb la tecnologia actual. D’aquesta manera els nens i les nenes de primària, a través d’un aprenentatge transversal, treballen la creativitat, la motivació, el pensament crític, el treball en equip, l’autonomia, etc. a la vegada que descobreixen tot el que s’ha de tenir en compte per a emprendre un negoci com ara l’anàlisi del mercat, l’organització dels recursos humans, la comunicació i el màrqueting, així com la viabilitat de la iniciativa.

El projecte FER és coordinat pel Consorci Grup d'Acció Local Noguera-Segrià Nord amb col·laboració amb el Centre de Recursos Pedagògics de la Noguera, finançat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el fons FEADER, en el qual participen diferents territoris rurals catalans.

Per a més informació, podeu consultar la web:  https://www.futursemprenedors.cat/

Infolleida