El conseller d'Educació col·loca la primera pedra de la nova escola L'Àlber d'Albesa

03/04/2023

També inaugura una nova aula de tecnificació a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha col·locat aquest dissabte la primera pedra de la nova escola L’Àlber d’Albesa, juntament amb l’alcaldessa de la localitat, Eugènia Puig-Gròs.

 

El titular d’Educació ha destacat que avui plantem una llavor, la llavor de la futura escola. Avui Albesa s'uneix a les més de 100 llavors que tenim plantades arreu del territori, la llavor per construir més de 100 escoles i instituts arreu del país. I, així, el 2024 tindrem una escola nova a Albesa.”

 

L’obra, amb un pressupost de 3,5 milions d’euros, servirà per substituir l’actual edifici que ocupa el centre amb un de nou, de 1.728 metres quadrats de superfície construïda. El disseny de la proposta que ha guanyat el concurs desenvolupa un esquema que va sorgir del procés participatiu, on els membres de la comunitat educativa van poder opinar sobre com volien que fos l’escola d’Albesa.

 

Així, l’escola tindrà una línia i el nou edifici està íntegrament en una planta baixa. Disposarà d’una gran sala per fer activitats amb tots els infants alhora (i que pot servir de vestíbul, d’aula de psicomotricitat i de menjador). També hi haurà un gran porxo exterior i els acabats estaran fets amb fusta, per aportar calidesa. Per últim, el projecte preveu instal·lar un sistema de calefacció per aerotèrmia i una cuina in situ (actualment L’Àlber té servei de càtering).

 

Les obres ja han començat i està previst que acabin aquest any 2023. L’obra està finançada amb fons europeus REACT.

 

En l’acte de col·locació de la primera pedra, a banda dels parlaments oficials, el conseller, l’alcaldessa i alumnat de l’escola han omplert la càpsula del temps. Es tracta d’un recipient que es col·loca amb la primera pedra de l’edifici i que, en aquest cas, ha inclòs cartes de l’alumnat, monedes de curs legal i portades dels diaris del dia. Els assistents també han pogut conèixer l’explicació tècnica de l’obra a càrrec dels arquitectes redactors del projecte.

 

Inauguració de l’aula de tecnificació

 

Posteriorment, Gonzàlez-Cambray ha inaugurat la nova aula de tecnificació de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, situada en una ampliació de l’edifici. Aquesta aula, de 132 metres quadrats, disposa de diferents àrees de treball per a la formació i aprenentatge. S’hi utilitzarà una tecnologia de servei a negocis i empreses d’hostaleria allotjada al núvol, dissenyada pel grup tecnològic ICG, amb qui el Departament té subscrit un conveni de col·laboració des de fa 12 anys.

Infolleida